Ajankohtaista kuljetusalalta

Uutisarkistosta löydät vanhoja tiedotteitamme aina vuodelta 2006 asti.

Ajankohtaista kuljetusalalta

Suomalaisyritysten suhdannekuva yhä vaisu

Tiedotus (Tiedotus a alt.fi), 28.5.2013

-Suomen elinkeinoelämän suhdannekuva jatkui toukokuussakin vaisuna. Kaikkien toimialojen luottamusindikaattorit ovat pitkäaikaisen keskiarvonsa alapuolella, kertoo EK:n johtava ekonomisti Penna Urrila.


-Myönteistä on teollisuuden tuotanto-odotusten pieni parannus: teollisuusyritykset arvioivat tuotantonsa kasvavan lähikuukausina loivasti.


-Rakentamisen luottamus puolestaan laski toukokuussa jo varsin alhaalle. Myös palvelujen ja vähittäiskaupan luottamusindikaattorit pysyivät matalissa lukemissa.


Teollisuuden toukokuun luottamusindikaattorilukema on -5, kun huhtikuun tarkistettu tulos oli -6. Indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on +2.


Rakentamisen luottamusindikaattori painui selvästi keskiarvoa alemmas. Tilauskanta on niukka ja henkilöstön arvioidaan vähenevän. Luottamusindikaattorin uusin saldoluku on -33, kun huhtikuun lukema oli -20. Aikasarjan pitkäaikainen keskiarvo on -6.


Yksityisten palvelujen luottamusindikaattori heikkeni hieman, kun myynnin määrä kääntyi laskuun. Toukokuun saldoluku on -3, kun huhtikuun tarkistettu lukema oli 0. Luottamus on selvästi pitkäaikaista keskiarvoa (+15) heikompaa.


Vähittäiskaupan luottamus pysyi toukokuussa heikkona. Myynti jatkoi laskussa edelliskuiden tapaan. Luottamusindikaattorin lukema oli -11, eli sama kuin kuukautta aiemmin. Pitkäaikainen keskiarvo on 0.


EK:n tiedote


Toukokuun luottamusindikaattori


Luottamusindikaattori kuvinTakaisin